Beginpagina > Verblijven en uitstappen

Op ontdekking van de Ardennen en de Mooiste Dorpen van Wallonië

Alle versies van dit artikel: [français] [Nederlands]

De Mooiste Dorpen van Wallonië bestaan 20 jaar !

Je volgende uitstapje begint in de gastenkamer “La Place Verte” gelegen dichtbij 3 van de Mooiste Dorpen van Wallonië: Soulme, Fagnolle en Vierves-sur-Viroin.

Keer terug naar de bron en geniet van de rust en schoonheid van de Valleien van het Levend Water in de Belgische Ardennen. Ben je vermoeid of gestresseerd? Heb je zin even op een trager ritme te leven? Of wil je gewoonweg even afstand nemen van alles door van omgeving te veranderen? Dan heten Marie en Marc je van harte welkom in hun kamer op de boerderij.

Bij aankomst bieden de gastheer en gastvrouw je een welkomstdrankje, een gezellig moment waarbij men elkaar in alle eenvoud ontmoet. ’s Avonds tovert Marie een heerlijke maaltijd klaar op basis van streek- en boerenproducten.
Na een rustige nacht laad je de batterijen helemaal op met een rijkelijk ontbijt. Vervolgens trek je eropuit om de streek te verkennen. Je kan kiezen of je te voet gaat dan wel met de fiets. (Een herenfiets en damesfiets zijn ter beschikking en je hebt de keuze uit een hele reeks wandelingen). Wanneer je vertrekt, krijg je van de gastheer en gastvrouw een picknick die met veel zorg is voorbereid.

Onze lievelingswandeling : “Romedenne, in de vallei van de Hermeton”, een wandeling met GPS of bewegwijzerd op het terrein. Deze lusvormige wandeling (Surice-Surice) van ongeveer 12 km voert je langs velden, weiden en kleine bossen. Of je nu te voet bent of met de fiets, deze wandeling brengt je tot rust en geeft je een gevoel van sereniteit. Op sommige plaatsen heb je een panoramisch uitzicht zo ver het oog reikt. En in de verte ontwaar je oude woonsten, zoals het kasteel van Surice.

Na de picknick ga je naar de ontmoetingsplaats waar je hebt afgesproken met je lokale gids.
Soulme, Vierves-sur-Viroin of Fagnolle: één uur lang geniet je van ontdekkingen en anekdotes met je lokale gids in het Mooiste Dorp van Wallonië dat jij hebt uitgekozen.

Terugkeer naar de boerderij en vertrek.

Als je wil, kan je deze ervaring nog wat langer laten duren door een bijkomende nacht te boeken (Te bespreken met Marie, de eigenares).
Je kan tijdens je verblijf ook vragen om de landbouwinstallaties te bezoeken en zo een stukje van het dagelijkse leven van je gastheer en gastvrouw ontdekken: je kan deelnemen aan de taken op de boerderij en, als de gelegenheid zich voordoet, helpen bij de geboorte van een kalfje en de verzorging die nodig is voor zijn welzijn.
Achter de kerk, op enkele passen van de boerderij, bevindt zich het park “La Vignette”. Het beschikt over een speelplein, een synthetisch voetbalterrein, een skatebaan, een pingpongtafel en een barbecue die het publiek vrij kan gebruiken.

Marie, Marc en je gids stellen alles in het werk om van je verblijf een onvergetelijk moment te maken.

Worwaarden :

Inbegrepen in de prijs van 100€/1 pers. op basis van een tweepersoonskamer:
- Welkomstdrankje bij aankomst
- Gastentafel viergangenmenu (30€/1 pers. drank niet inbegrepen)
- 1 overnachting in een tweepersoonskamer + ontbijt (70€/2 pers)
- 1 picknickmand (10€/1 pers.)
- 1u begeleid bezoek van Soulme, Fagnolle of Vierves-sur-Viroin (50€/1u/reservatie – te betalen bij ontmoeting met de gids)
- 1 wandeling te voet of met de fiets: 1 herenfiets, 1 damesfiets en wandelkaarten gratis ter beschikking.

Reservatie :

1. Controleer de beschikbaarheid van het geleide bezoek nabij de Heer Claude Van Humbeeck.
2. Vervolgens, reserveer uw verblijf bij mevrouwMarie Huys te Surice (rode knop informatie/reservering) en bevestig uw inschrijving bij de gids (Fr en Nl) van het VVV van Doische:
Mijnheer Claude Van Humbeeck. 082/67 88 32 - 0475/80 22 74 -vanhum@skynet.be. V.V.V. : +32(0)82/74 49 42 - officedutourisme.doische@skynet.be

In samenwerking met:

- De Federatie Voor Toerisme Van De Provincie Namen www.paysdesvallees.be
- De Mooiste Dorpen van Wallonië www.beauxvillages.be

GIF - 10.3 kB
JPEG - 40 kB